LB_logotyp

Lediga Tjänster


Konstruktör
Laholm  

Utlagt: 2019-08-14Svensk Blästring & Maskinteknik (SBM)
SBM i Laholm är, tillsammans med moderbolaget Bäckman Blästermaskiner i Filipstad, Nordens största tillverkare av industriell blästerutrustning och sysselsätter drygt 20 medarbetare. Bland annat tillverkar vi kundanpassade slungrensmaskiner och friblästerhallar med tillhörande dammfilterlösningar. Vi brinner för att skräddarsy utrustning och tillhandahålla service inom industriell blästring för kunder över hela Europa. Bland våra nöjda kunder finns t.ex. Atlas Copco, Sandvik, SKF och Volvo. Tack vare vår lyhördhet, gedigna erfarenhet och kompetens, förbättrar vi våra kunders lönsamhet. Företaget har haft en mycket positiv utveckling och nu behöver vi rekrytera en konstruktör till Laholm för att ersätta en kollega som går i pension. 
 
Läs mer om verksamheten på www.sbm.se 
 
Arbetsuppgifter
Som konstruktör hos SBM i Laholm kommer du att ha en nyckelroll i verksamheten. Du arbetar nära våra tekniska säljare och kommer på ett tidigt stadie in för att bidra med underlag för kravspecifikation och offert utifrån kundens förutsättningar. I nästa fas är du den som planerar, projektleder och arbetsleder byggnationen som görs av kollegorna i verkstaden i Laholm. Slutligen koordinerar du tillsammans med våra servicetekniker installation och driftsättning hos vår kund. 
 
Geografisk ansvarar du för projekt relaterat till våra kunder runt om i södra Sverige. Det huvudsakliga distriktet är från Göteborg till östkusten och söderut. De kunder som befinner sig norr om detta hanteras framförallt av kollegorna som utgår ifrån Filipstad. Vid större projekt samarbetar vi även över gränserna. I Filipstad jobbar två av våra erfarna konstruktörer som blir bra bollplank och kunskapsresurser för din del. 

Eftersom SBM är ett litet företag är det viktigt att hjälpa till där det behövs, vilket kan innebära allt från att stötta kollegor i deras arbetsuppgifter till att åka och hämta eller lämna reservdelar när det kniper. Vi erbjuder dig ett fritt och utvecklande jobb med möjlighet till stort eget ansvarstagande.
Utbildning och introduktion gällande våra produkter kommer att ske löpande under anställningen. Vår nuvarande konstruktör kommer att finnas kvar som stöd och konsult under en längre tid för att underlätta för dig att komma in i rollen. 

Arbetsplatsen är Repslagargatan 17 i Laholm. Arbetstiderna är måndag-fredag 07.00-16.00. 

Din Profil

Vi ser gärna att du har någon form av teknisk utbildning i ryggen och gärna yrkesmässig erfarenhet som liknar rollen som konstruktör. Kunskap och erfarenhet av problemlösande arbete inom teknik och mekanik är meriterande. Du hanterar grundläggande ritningsläsning samt har viss vana av att arbeta med CAD.

Du behärskar svenska språket väl i tal och skrift och har god datorvana. Tjänsten omfattar en del tjänsteresor i syfte att besöka kunder. Ange därför om du har B-körkort.
 
Som person tror vi att du gynnas av att vara initiativtagande och problemlösande. Om du dessutom har god samarbetsförmåga samt ett tekniskt intresse i kombination med en vilja att lära så kommer du både att trivas och utvecklas hos oss under lång tid framöver. 

Anställning
Du blir anställd på heltid direkt av Svensk Blästring & Maskinteknik AB. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning och omfattas av kollektivavtal med Unionen. Anställningen startar under hösten 2019.

Ansökan
Lokal Bemanning och rekryteringskonsult Kristoffer Hall har ett helhetsansvar för rekryteringen. Har du frågor om rekryteringen är du välkommen att kontakta Kristoffer på telefon 0430-71020. Din ansökan registrerar du senast 2019-09-01 via formuläret bredvid.

Genom att fylla i ansökningsformuläret samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter. För mer information om denna hantering kan du läsa här. 

Ansökningsformulär


  • (Endast Word,RTF,PDF)
    (max 50 MB)
  • (Endast Word,RTF,PDF)
    (max 50 MB)