LB_logotyp

Lediga Tjänster


Ekonom med controllerinriktning
Vallberga/Laholm  

 

Utlagt: 2020-07-06Södra Hallands Kraft
SHK är en kundägd energikoncern som verkar i Laholm och delar av Båstad. Här driver vi vår verksamhet i ett moderbolag och tre dotterbolag. Vårt uppdrag är att skapa en enkel energivardag för våra kunder.
 
I takt med att framtidens energilandskap växer fram och efterfrågan på fossilfri och förnybar energi ökar, är vi med för att möta våra kunders behov. I dag jobbar vi med elnät, biogas, energilösningar och energiförsäljning. Med innovation, nytänkande och god service gör vi det enkelt för våra kunder och lotsar dem till rätt lösning.
 
Varje arbetsuppgift bidrar starkt till lokalsamhällets utveckling. Hållbar utveckling är ett av våra kärnvärden oavsett om det gäller erbjudande av solceller, laddstationer för elbilar eller kundanpassade och klimatsmarta energilösningar. I Laholm har vi blivit utnämnda till Årets Hållbara Företag tack vare ett framgångsrikt arbete med satsningar inom både miljö och social påverkan.
 
Som medarbetare hos oss har du många möjligheter att göra skillnad i vardagen, både för dig själv och våra kunder. Idag är vi ca 50 medarbetare fördelade på många olika yrken och funktioner. Inom organisationen finns även goda möjligheter till vidareutbildning inom respektive yrkesområde.
 
Vi vet att engagerad personal är det som ger oss möjlighet att överträffa kundernas förväntningar och därför jobbar vi medvetet för att vara en attraktiv arbetsgivare. Läs mer om verksamheten på www.sodrahallandskraft.se
 
Vi kommer att ha några riktigt intressanta och spännande år framför oss och vill vässa våra erbjudande ytterligare. Vår ekonomiavdelning blir en viktig del i denna utveckling varför vi nu vill rekrytera till en ny tjänst. 

Arbetsuppgifter
Som ekonom hos oss kommer du att arbeta med varierande arbetsuppgifter inom ekonomi och vara en viktig kugge i att driva och utveckla ekonomiarbetet.
 
Då detta är en ny tjänst kommer du att vara med och initiera, utveckla och ansvara för Södra Hallands Krafts controllerfunktion. Du kommer tillsammans med vår Teknikavdelning att utveckla uppföljningsarbetet av projekt samt stå för stöd, rådgivning och utbildning avseende ekonomiska frågeställningar i hela verksamheten. Du kommer att verka för att ekonomiska analyser och rapporter ska bidra till Södra Hallands Krafts utveckling.
 
Sedan 2019 arbetar vi i affärssystemet D365. I ditt arbete ingår att bidra till fortsatt utveckling av verktyg, rutiner och processer. I dina arbetsuppgifter ingår även att arbeta med bl.a. projektredovisning, sköta anläggningsregister/avskrivningar och medverka i att upprätta bokslut. Du rapporterar till Södra Hallands Kraft ekonomichef som du kommer att ha ett nära samarbete med. Du blir en del av vårt ekonomigäng som kommer att bestå av fem personer.

Din profil

Du har högskoleexamen i ekonomi och ett antal års erfarenhet från liknande arbete. Erfarenhet från arbete med projektredovisning och kalkylering är meriterande.
 
Du har god systemvana samt ett systemintresse och har du erfarenhet från affärssystemet Dynamics 365 och ExFlow är detta meriterande. 
 
För att passa i rollen är du en målfokuserad person som är van att självständigt driva ditt arbete framåt och som tar stort eget ansvar. Då du kommer att ha många kontaktytor i rollen är det viktigt att du är social och gillar att samarbeta. Som controller är det även viktigt att du är pedagogisk och lyhörd för organisationens behov. 
 
Då mycket händer inom Södra Hallands Kraft söker vi en person som är bra på att skapa strukturer i en föränderlig miljö. Du är prestigelös och gillar det lilla bolagets charm och är inte rädd för att hjälpa till där det behövs.
 
Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete i en dynamisk organisation som verkar i en intressant bransch.

Anställning
Du blir anställd på heltid direkt hos Södra Hallands Kraft. Tjänsten omfattas av vårt kollektivavtal med Unionen och anställningen är planerad att starta under hösten, enligt överenskommelse.

Ansökan
Lokal Bemanning och rekryteringskonsult Kristoffer Hall har ett helhetsansvar för rekryteringen. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kristoffer på telefon 0430-71020. Din ansökan registrerar du senast 2020-08-07 via ansökningsformuläret bredvid.

Genom att fylla i ansökningsformuläret samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter. För mer information om denna hantering kan du läsa här
 

Ansökningsformulär


  • (Endast Word,RTF,PDF)
    (max 50 MB)
  • (Endast Word,RTF,PDF)
    (max 50 MB)