LB_logotyp

Lediga Tjänster


Fastighets- och kyrkogårdsföreståndare
Laholm

Utlagt: 2022-07-08Laholms Pastorat
Laholm har det mesta av det bästa. En lång strand, Vallåsens skidanläggning, underbar natur på Hallandsåsen, prisvärda boenden och inte minst ett varierat och rikt församlingsliv.  
 
Laholms pastorat består av Laholms och Skummeslövs församlingar och 8793 medlemmar. Vår vision är: ”att i tillit till Jesus och Guds ord leva i öppen gemenskap och delaktighet.” Vi har många verksamheter av skiftande slag. Våra ledord är tillit, öppen gemenskap och delaktighet. 
 
Svenska Kyrkan i Laholms pastorat strävar som arbetsgivare efter att följa de centrala kollektivavtalen och att vara en seriös och uppskattad arbetsplats. Arbetet på kyrkogården följer begravningslagen och Svenska kyrkan är huvudman för begravningsverksamheten i Sverige. Begravningsverksamheten är modern och väl fungerande och en viktig samhällsfunktion för alla medborgare som betalar begravningsavgift.
 
Läs mer om verksamheten på https://www.svenskakyrkan.se/laholm
 
Då vi har en medarbetare som går i pension söker vi nu en ny kollega som vill ta över stafettpinnen och bidra till fortsatt utveckling av vår verksamhet! 

Arbetsuppgifter
Du kommer i form av fastighets- och kyrkogårdsföreståndare att ha det övergripande ansvaret för drift, underhåll, renovering och utveckling av våra fastigheter i Laholm, Skogaby, Skummeslöv och Mellbystrand.  Fastigheterna omfattar kyrkor, församlingshem, kapell samt kontor, förråd och övriga verksamhetsbyggnader såväl som kyrkogårdar och annan mark. 
 
I rollen ingår personalansvar för åtta personer vilket i dagsläget omfattar ett par personer inom administrativt arbete utöver kyrkogårdsarbetare samt arbetsledare. Arbetsgruppen har ett flertal medarbetare med lång erfarenhet som bidrar med både specialistkunskap och initiativförmåga. En viktig del av ditt personalansvar är att leda, stötta och utveckla dina medarbetare vilket inkluderar t.ex. rekrytering, arbetsmiljö, medarbetarsamtal och lönesamtal. Du ansvarar också för att driva effektiviserings- och utvecklingsarbete av processer, rutiner och system för avdelningen. 
 
Du får ett övergripande ansvar för skötsel och underhåll av våra fastigheter. På ett långsiktigt plan är du drivande i utveckling av våra befintliga och tilltänka fastigheter och byggnader. Det inkluderar inom de kommande åren t.ex. utökning och ändring av kyrkogårdar/gravplatser och byggnation av nytt församlingshem i Skummeslöv. De större fastighetsförändringar som vi planerar kräver ofta dialog med bland annat kommun och länsstyrelse i ärenden som bygglov och detaljplaneändringar. 
 
Med ansvaret för våra kyrkogårdar kommer också ett mandat att fatta både små och stora beslut i linje med Svenska Kyrkans riktlinjer, vilket kan gälla allt ifrån total utformning på en kyrkogård till behov av samtal om anhöriga har olika uppfattningar om genomförandet av en begravning.
 
Du har kontinuerlig dialog med verksamhetsansvariga, t.ex. kyrkoherde och ledningsgruppen kring drift, behov och förändringar relaterat till verksamhetslokalerna. Din närmaste chef är Anders Knutsson som är kyrkoherde och har ett övergripande ansvar för verksamheten inom Laholms Pastorat. Du blir adjungerad som föredragande tjänsteman till Kyrkorådet samt Kyrkofullmäktige vid behov och ingår i ledningsgruppen för pastoratets arbete.
 
Arbetstiderna är huvudsakligen måndag-fredag 08.00-17.00, men närvaro även vid övriga tider kan behövas för specifik verksamhet. 


Din profil
Vi ser gärna att du har ett antal års arbetslivserfarenhet inom drift, underhåll och utveckling av fastigheter. Erfarenhet av coachande ledarskap och personalansvar är meriterande. 
 
Som person är det viktigt att du är initiativtagande och strukturerad samt har god samarbetsförmåga. Du har även en problemlösande förmåga och är en god ledare som både kan engagera och samordna. Då arbetet innebär mycket kontakt med olika människor bör du vara kommunikativ och bra på att bemöta olika personer. 
 
Respekt och förståelse för vår verksamhet är avgörande och vi tror utifrån det att du är medlem i Svenska kyrkan.  
 
Du har god datorvana samt behärskar svenska språket väl i tal och skrift. Ange i din ansökan om du har B-körkort.

Anställning
Du blir anställd på heltid direkt av Laholms Pastorat. Tjänsten är en tillsvidareanställning som omfattas av kollektivavtal. Anställningen startar under hösten, enligt överenskommelse.

Ansökan
Lokal Bemanning och rekryteringskonsult Kristoffer Hall stödjer Laholms Pastorat i genomförandet av rekryteringen. Har du frågor om tjänsten och rekryteringen är du välkommen att kontakta Kristoffer på telefon 0430-71020. Din ansökan registrerar du senast 2022-08-07 via ansökningsformuläret bredvid.

Genom att fylla i ansökningsformuläret samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter. För mer information om denna hantering kan du läsa här. 
 

Ansökningsformulär


  • (Endast Word,RTF,PDF)
    (max 50 MB)
  • (Endast Word,RTF,PDF)
    (max 50 MB)