LB_logotyp

Lediga Tjänster


Ekonomiansvarig

Hishult eller Skånes Fagerhult

 

Utlagt: 2023-05-26


Sparbanken Boken
Vi är en sparbank med stark lokal förankring och 13 anställda fördelade på våra två kontor i Skånes Fagerhult och Hishult. Det innebär att varje medarbetare är en nyckelperson som bidrar till vår framgång. Vi har en stark tillväxt med ett inflöde av kunder på både privat- och företagssidan. 
 
Under flera av de senaste åren har Svenskt Kvalitetsindex i sin bankmätning konstaterat att Sparbankerna har Sveriges nöjdaste privat- och företagskunder. Det är ett tydligt kvitto på att vår höga ambitionsnivå och våra medarbetares fantastiska insatser ger resultat! 
 
Sveriges cirka 60 sparbanker har något som är alldeles unikt och som vi har med oss sedan den första Sparbanken bildades 1820; Vår verksamhet är lokal. Våra kontor finns runt omkring i landet på små och medelstora orter. Genom Sparbankens samarbete med Swedbank är vi dessutom med i utveckling av ny teknik samt nya produkter och tjänster som snabbt kommer våra kunder till gagn.
 
Under 2024 kommer Kerstin som arbetar som ekonomiansvarig på banken att gå i pension och därför påbörjar vi nu i god tid arbetet med att hitta hennes ersättare.  
 
För mer information om verksamheten, se www.sparbankenboken.se

Rollen som Ekonomiansvarig
Som ekonomiansvarig kommer du att hantera i princip samtliga delar som har med bankens interna ekonomi att göra. Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat bokföring, fakturering, fakturabetalning, likviditetsuppföljning, budget, delårsrapporter och årsredovisning.
 
I linje med vår ekonomipolicy ska banken ha en uthållig lönsamhet som ger handlingsfrihet, stabilitet, trygghet och konkurrenskraft och som säkerställer att banken nu och i framtiden ska kunna bedriva en verksamhet med förtroende från allmänhet, tillsynsmyndigheter och andra intressenter. 
 
En viktig del i rollen är att lämna externa rapporter till myndigheter i allmänhet och Finansinspektionen i synnerhet. Du ansvarar för att banken upprätthåller en god intern kontroll och riskhantering. Vi är verksamma i en bransch som följer ett omfattande regelverk vilket kräver systematik, planering och ständig anpassning från vår sida. En utmaning som vi delvis hanterar genom ett nära samarbete med andra lokala sparbanker. 
 
Du kommer att arbeta kontorstider med viss flexibilitet och har möjlighet att välja om du vill ha kontorsplats i Hishult eller Skånes Fagerhult.


Din Profil
Arbetslivserfarenhet inom ekonomi är ett krav, men du behöver ingen bakgrund inom bank. Vi ser helst att du har arbetat både med löpande bokföring, ekonomisk planering, analys och rapportering. Du behärskar svenska språket mycket väl i tal och skrift samt har B-körkort.
 
Vi söker dig som trivs med engagerade kollegor, humor, ett bitvis högt tempo och att ingå i ett starkt team som stöttar och utmanar varandra. Vi erbjuder en roll med ett brett ansvarsområde inom ekonomi och en verksamhet som värderar ordning och reda!
 
Du som inte har erfarenhet från bank kommer att få mycket stöd från erfarna kollegor och en grundlig introduktion och överlämning från nuvarande ekonomiansvarig för att växa in i rollen. 

Anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start under hösten. Du blir anställd av Sparbanken Boken (inte av Lokal Bemanning). I din anställning omfattas du av kollektivavtal med Finansförbundet.

Rekryteringen
Lokal Bemanning och rekryteringskonsult Kristoffer Hall stödjer Sparbanken Boken i genomförandet av rekryteringen. Har du frågor om rekryteringen är du välkommen att kontakta Kristoffer på telefon 0430-71020.
 
Syftet med rekryteringsprocessen är att ge möjlighet till ömsesidig förståelse och successivt erbjuda ett bra beslutsunderlag för de som följer med på resan. Kontakter och ansökningar hanteras mycket diskret. Referenser kontaktas endast i sista fasen av rekryteringsprocessen, efter klartecken från dig. 

Din ansökan registrerar du senast 2023-06-18 via ansökningsformuläret bredvid.

Genom att fylla i ansökningsformuläret samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter. För mer information om denna hantering kan du läsa här. 
 

Ansökningsformulär


  • (max 50 MB)
  • (max 50 MB)
  • (max 50 MB)