LB_logotyp

Lediga Tjänster


VD
Laholm

Utlagt: 2023-03-10Sydpumpen
Sydpumpen AB grundades under slutet av 70-talet och är idag en komplett VVS- och solcellsentreprenör med expertis inom energilösningar så som värmepumpar och solcellslösningar. Företaget utför även installationer och energilösningar för nya och befintliga poolsystem.
 
Som IVT-center är Sydpumpen certifierad av både IVT och av svenska kyl- och värmepumpsföreningen. Företaget innehar även certifiering för installation av solceller genom Svensk Solenergi.   
 
Med starkt engagemang och personlig service, levererar Sydpumpen flexibla lösningar efter kundernas krav och behov, från inledande rådgivning till färdig installation och service.
 
Huvudsakligt verksamhetsområde är nordvästra Skåne, Halland samt närliggande delar av Småland med kontor i Laholm, Halmstad, Falkenberg och Klippan. Företaget består av 26 anställda som till stor del utgörs av säljare, elektriker, VVS-tekniker samt service- och kyltekniker. 
 
Omsättningen för 2021 summerade till 30 miljoner med en stark omsättningsökning under ett par år. Nära relation till strategiska leverantörer samt en framsynt inköpsplan har givit bra utdelning under en period med långa leveranstider och stor efterfrågan från marknaden. 
 
Nuvarande VD, Lasse Karlsson, som äger företaget tillsammans med Päivi Aho (också anställd i bolaget), planerar att övergå till en roll som styrelseordförande samt senior rådgivare till verksamheten och därmed rekryteras en extern VD som kan ta över stafettpinnen med daglig samordning och utveckling av verksamheten. 
 
För mer information om verksamheten, se www.sydpumpen.se  

Arbetsuppgifter
Som VD får du ett övergripande ansvar för driften av verksamheten vilket omfattar t.ex. ekonomi, personal, arbetsprocesser, försäljning, inköp och kontakt med strategiska leverantörer. Vid din sida har du bland annat ekonom/administratör samt projektledare/koordinatorer. Avgående VD kommer att finnas kvar dels som stöd i en upplärningsfas och därefter som senior konsult gällande bransch- och produktkunskap samt förstärkning i viss försäljning och leverantörskontakter. 
 
Du får ansvar för ett företag som är väletablerat, med lång historik, stark tillväxt och marknadsförutsättningar som ser mycket lovande ut på både kort och lång sikt. Även om fortsatt tillväxt är sannolik, finns initialt ett visst arbete att göra när det gäller att strukturera och dimensionera för en större organisation och verksamhet. Anpassning av rutiner, byte av affärssystem och effektiviseringar avseende arbetsprocesser kommer att vara en del av ditt fokus.
 
Nöjda och kunniga medarbetare samt låg personalomsättning ger en stabilitet på den fortsatta resan. 
 
Din profil

Vi söker dig som är affärsmässig och drivs av att leda och utveckla en verksamhet. Det finns ett värde i förståelse för branschen och produkterna, men det viktigaste är vilja och förmåga att samordna, strukturera, leda, utveckla och skapa långsiktig lönsamhet. 
 
Du har med dig kunskaper och erfarenhet inom ekonomi, försäljning och ledarskap. Kunskaper om produkter och branschen kommer du att bygga upp succesivt, inte minst med stöd från Lasse. 
 
Du får i din ansökan gärna kortfattat beskriva en utvecklingsresa för en verksamhet som du varit delaktig i. 

Anställning
Du blir anställd direkt av Sydpumpen AB (inte Lokal Bemanning). Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. 

Ansökan
Lokal Bemanning och rekryteringskonsult Kristoffer Hall stödjer Sydpumpen i genomförandet av rekryteringen. Har du frågor om tjänsten och rekryteringen är du välkommen att kontakta Kristoffer på 0430-710 20. 
 
Syftet med rekryteringsprocessen är att ge möjlighet till ömsesidig förståelse och succesivt erbjuda ett bra beslutsunderlag för de som följer med på resan. Kontakter och ansökningar hanteras mycket diskret. Till och med första intervjun är Kristoffer Hall den enda som är medveten om ditt deltagande i rekryteringen.  

Din ansökan registrerar du senast 2023-04-02 via ansökningsformuläret bredvid.

Genom att fylla i ansökningsformuläret samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter. För mer information om denna hantering kan du läsa här. 
 

Ansökningsformulär


  • (Endast Word,RTF,PDF)
    (max 50 MB)
  • (Endast Word,RTF,PDF)
    (max 50 MB)