LB_logotyp

Lediga Tjänster


CFO
Båstad

 

Utlagt: 2023-09-08


2M2 Group
2M2 är ett snabbväxande handelsföretag med starkt entreprenörsdriv som startade 2001 med fokus på inköp och försäljning av bland annat inrednings- och trädgårdsartiklar. Produktsortimentet som är i ständig utveckling har med tiden växt till att även omfatta till exempel glasräcken, golv för utomhusbruk, LED-ljus och trädgårdsmöbler. 2M2s fokus är försäljning av innovativa trädgårds- och utomhusprodukter till stora återförsäljare inom dessa segment som t ex Bauhaus och Plantagen i Skandinavien samt ett flertal stora kedjor i Frankrike, Belgien och Tyskland som t ex Carrefour, Leroy Merlin och Hornbach. Försäljning sker även till kunder inom såväl övriga delar av EU som till Asien och USA.  
 
2M2 har 10 anställda varav sju personer med huvudsaklig inriktning mot försäljning, inköp och logistik vid kontoret i centrala Båstad samt tre personer med fokus på daglig logistikhantering knutet till lagret vid Båstad station. Omsättningen för 2022 uppgick till 250 miljoner med ett EBITA om 44 miljoner. De senaste åren uppvisar stark tillväxt och lönsamhet vilket ger verksamheten en stabil ekonomisk sits liksom en ytterligare förstärkt marknadsposition. Bolaget är sedan 2022 majoritetsägt av Storskogen AB, men drivs fortfarande i samma entreprenörsanda som tidigare. 
 
För mer information om verksamheten, se www.2m2.se

Rollen som CFO
2M2 har under lång tid haft huvudsaklig del av företagets ekonomihantering outsourcad till Grant Thornton. För att linjera bättre med koncernens krav och hantering avseende detta har 2M2 beslutat att rekrytera en CFO som får helhetsansvaret för bolagets ekonomi. 
 
Rollen kommer att omfatta allt från löpande ekonomihantering som till exempel bokföring, lön och fakturahantering till månadsbokslut, valutahantering, budget, prognoser och rapportering internt samt till ägare. 
 
I företaget används Pyramid som affärssystem och vid kommande insourcing av ekonomifunktionen finns en tanke kring att flytta bokföringsfunktionen från Fortnox till Pyramid varvid tidigare erfarenhet av Pyramid är meriterande. 
 
Det finns möjlighet att fortsatt anlita Grant Thornton som stöd för till exempel årsbokslut och specifikt kunskapsstöd i olika frågor. Det finns också anställd personal som har erfarenhet av de enklare delarna av den ekonomiska funktionen samt av Pyramid som är behjälplig på plats vid överlämning av dessa uppgifter.
 
Du kommer att arbeta på plats på kontoret på Köpmansgatan 23 i Båstad med resten av teamet. 


Din Profil
Vi söker en lösningsorienterad person som trivs i en entreprenöriell organisation med mycket driv och framåtanda. Rollen är bred och omfattar allt från enklare rutinarbete till strategiskt utvecklingsarbete och ibland mer komplex hantering av internationell ekonomi. Vi hoppas därför att du är en person som uppskattar dynamiken och är lika engagerad oavsett typ av arbetsuppgifter.  
 
Arbetslivserfarenhet från en bred ekonomiroll är ett krav och vi räknar med att du har arbetat med löpande redovisning, ekonomisk planering, analys och rapportering. Du behöver allmänt goda datorkunskaper samt särskilt goda kunskaper i Excel. Svenska och engelska behärskar du mycket väl i både tal och skrift.
 
Vi söker dig som trivs med engagerade kollegor, ett bitvis högt tempo och att ingå i ett starkt team som stöttar och utmanar varandra. Vi erbjuder en roll med ett brett ansvarsområde inom ekonomi och en verksamhet som är i ständig utveckling!

Anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Du blir anställd av 2M2 Group AB (inte av Lokal Bemanning). 

Rekryteringen
Lokal Bemanning och rekryteringskonsult Kristoffer Hall stödjer 2M2 Group i genomförandet av rekryteringen. Har du frågor om rekryteringen är du välkommen att kontakta Kristoffer på telefon 0430-71020.
 
Syftet med rekryteringsprocessen är att ge möjlighet till ömsesidig förståelse och successivt erbjuda ett bra beslutsunderlag för de som följer med på resan. Kontakter och ansökningar hanteras mycket diskret. Referenser kontaktas endast i sista fasen av rekryteringsprocessen, efter klartecken från dig. 
 
Din ansökan registrerar du senast 2023-10-01 via ansökningsformuläret bredvid.

Genom att fylla i ansökningsformuläret samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter. För mer information om denna hantering kan du läsa här. 
 

Ansökningsformulär


  • (max 50 MB)
  • (max 50 MB)
  • (max 50 MB)